Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

BIO agavészirup 1150g

Ár:
3.269 Ft (2.574 Ft + ÁFA)
Várható szállítás: 2020. december 01.
Elérhetőség: Raktáron, kiszállítható
Az agávé édes leve.

Leírás és Paraméterek

Összetevők: agávé szirup*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Az agávé a spárgafélék családjába tartozó pozsgás növény, sokféle faja van. Főként trópusi és szubtrópusi területeken nő. A különböző agávé fajták felhasználása széleskörű, ezekből nyerik például a tequilát, mezcalt is, fogyasztják sütve, levelének legkülső rétegét csomagolásra.
A szirupot a növény nedvének besűrítésével nyerik.

Felhasználása: cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 1259 kJ / 297 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 71 g
- amelyből cukor: 69 g
Fehérje: 0 g
Só: 0,05 g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Mexikó.

Bio bio

Receptek

Nyers csokikrémes brownie:

Hozzávalók:
Brownie-hoz:
– 1 bögre dió
– 1 és 1/2 bögre datolya, kimagozva (lehetőleg friss, ha nem jutunk hozzá, akkor aszalt, de 
jó minőségű legyen, ne legyen fényezőanyaggal kezelve!)
– 1/2 bögre (nyers) karobpor
– 1/2 bögre hántolt kendermag (elhagyható)
– 1/4 teáskanál tengeri vagy
 Himalája só
– 1 vaníliarúd kikapart magjai
– 1/4 bögre dió, durvára aprítva

Krémhez:
– 1/2 bögre extra szűz kókuszzsír, olvasztva
– 1/2 bögre (nyers) karobpor
– 1/4 bögre juharszirup (agavé/datolya szirup is használható)
– 1/4 teáskanál tengeri vagy Himalája só
– 1/2 vaníliarúd kikapart magjai

Egy konyhai robotgépben először daráljuk apró szeműre az egy bögre diót. Ekkor adjuk hozzá a datolyát, a kendermagot, a karobot, a sót és a vaníliát. Dolgoztassuk a robotgépet addig, amíg mindent összedarál és egy ragacsos masszát kapunk. Ekkor keverjük hozzá a negyed bögre aprított diót.
Nyomkodjuk ezt a keveréket egy 22*22 cm-es formába (amit béleljünk ki sütőpapírral, hogy utána könnyebben ki tudjuk venni a brownie-t belőle szeleteléshez) és tegyük a fagyasztóba kb. 20-30 percre.
Közben készítsük el a csokikrémet: egy kis lábasban nagyon alacsony láng felett olvasszuk meg a kókuszzsírt, vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a karobot, a juharszirupot, a sót és a vaníliát. Keverjük az egészet simára.
Vegyük ki a fagyasztóból a brownie-t, öntsük rá a krémet, egyenletesen kenjük el a tetején és tegyük vissza a fagyasztóba újabb 20-30 percre, amíg a krém is megszilárdul. Hűtés után vágjuk kockákra és élvezzük bűntudat nélkül!
 

Vegán banános-diós torta csokoládé öntettel:

Hozzávalók:

Tortához (18-20 cm-es kapcsos formához):
– 3 db érett banán, villával pépesre törve
– 1 bögre dió, durvára aprítva
– 1 bögre tönköly fehérliszt
– 1/2 bögre darált mandula 
– 1/2 bögre hajdinaliszt
– 1/4 bögre mandulatej (rizs-, szója-, zabital is használható)
– 6 evőkanál kókuszolaj (olvasztva)
– 6 evőkanál juharszirup (rizs-, agavé-, datolyaszirup és méz is használható)
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1/2 teáskanál só
– 1 vaníliarúd kikapart magjai

A csokoládékrémhez:
– 50-60 ml juharszirup
– 40 g kókuszzsír
– 20 g karobpor, szitálva
– 1 evőkanál mandulavaj
– csipet só

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180C fokra. A kapcsos formát kenjük ki egy kis kókuszzsírral, és szórjunk bele egy kevés lisztet és rázzuk össze úgy, hogy az oldalára is jusson a lisztből.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: tönkölyliszt, darált mandula, hajdinaliszt, sütőpor, szódabikarbóna, só. Egy másik tálban keverjük össze a pépesre tört banánt a mandulatejjel, a kókuszolajjal, a juharsziruppal és a vaníliával. A nedves hozzávalókat, öntsük a szárazhoz, jól keverjük el, majd adjuk hozzá az aprított diót. Ezt a tésztát öntsük bele az előkészített formába, tegyük a sütőbe és süssük kb. 45-60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e! Hagyjuk a formában kihűlni.
A csokoládékrémhez egy lábasban melegítsük át a juharszirupot, a kókuszolajjal, a mandulavajjal és a karobbal. A tűzhelyről levéve adjuk hozzá a csipet sót. A langyosra hűlt krémet öntsük/kenjük a torta tetejére.
 

Vegán gyümölcsjoghurt:

Hozzávalók: 

25 dkg natúr tofu
25 dkg szeder / erdei gyümölcs / eper / cseresznye (ez mind lehet mélyhűtött és fagyasztóból előszedett, kiolvasztott)  vagy más gyümölcs, jelen esetben banán
1 csésze natúr napraforgómag vagy mandula, kesudió (olajos mag)
1 kiskanál friss citromlé
agavészirup vagy magozott datolya ízlés szerint

Elkészítés: Az összes hozzávalót turmixgéppel pürésítjük, gyümölccsel díszítjük. Ízesíthetjük vaníliával, pici fahéjjal. Megszórhatjuk pirított mandulaszeletekkel (vagy egyéb olajos maggal). 

 



Tavaszi "macskasaláta":

Hozzávalók:

1 kisebb zeller
1 kisebb alma
2 közepes sárgarépa
10 dkg Violife mozarellás
2 szál újhagyma

4 ek. olívaolaj 
1-2 ek. citromlé
1 ek. sörélesztőpehely
1/2 ek. agavészirup
só, ill. tetszés szerinti fűszerek

Elkészítés: Lereszeljük a hozzávalókat. Az öntet hozzávalóit kikeverjük és a lereszelt zöldségekre öntjük. Összekeverjük és tetszőlegesen díszítjük, tálaljuk. 

Termékinformáció

Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek! Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan! A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg! Ha bármilyen kérdésük adódna ezzel  kapcsolatban, úgy kérjük vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info@biorganik.hu e-mail címen vagy a +36 1 210 9114  telefonszámon.

Hasonló termékek

Raktáron, kiszállítható
3.567 Ft
Raktáron, kiszállítható
2.761 Ft
Raktáron, kiszállítható
2.761 Ft
Raktáron, kiszállítható
2.341 Ft
Raktáron, kiszállítható
2.151 Ft
Termék címkék: agávé, bio, szirup