Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

BIO datolyaszirup 365g

Ár:
1.066 Ft (839 Ft + ÁFA)
Várható szállítás: 2020. december 01.
Elérhetőség: Raktáron, kiszállítható
A datolya édes zamata.

Leírás és Paraméterek

Összetevők: datolyalé*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

A szirupgyártás folyamata: a datolyát megfőzik, magtalanítják, a levét kipréselik, leszűrik és besűrítik. A színe sötétbarna, íze tipikus édes datolyaíz.

Felhasználása: cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 1133 kJ / 271 kcal
Zsír: 0,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 66 g
- amelyből cukor: 63-66 g
Fehérje: 1,4 g
Só: 0,2 g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Belgium.

Bio és Gluténmentes Bio és Gluténmentes

Receptek

Gyors banános zabkeksz (vegán):

Hozzávalók (kb. 15 kekszhez):

– 3 db érett banán
– 1 és 1/2 bögre bio zabpehely
– 4 evőkanál mandulavaj (kesudióvaj, földimogyoróvaj is használható)
– 4 evőkanál bio juharszirup (datolyaszirup, méz is használható)
– 1 evőkanál kókuszolaj
– 1 vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180C fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A meghámozott, felkarikázott banánokat egy tálban villával törjük pépesre. Adjuk hozzá a mandulavajat, a juharszirupot, a vaníliát és a kókuszolajat. Adjuk hozzá a zabpelyhet és jól keverjük el – ragacsos tésztát kapunk. Evőkanálnyi adagokat tegyünk a sütőpapírra, amit a tenyerünkkel vagy a kanál segítségével lapítsunk keksz formájúra. Süssük kb. 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.
 

Kókuszos aszalt vörösáfonyás müzli szelet:

Hozzávalók:

– 1 és 3/4 bögre bio zabpehely (lehetőleg apró szemű)
– 1 bögre dió
– 1/2 bögre bio kókuszreszelék
– 1/3 bögre bio napraforgómag 
– 2/3 bögre aszalt vörösáfonya
– 1 bögre mandulavaj (földimogyoróvaj, kesudióvaj is használható)
– 1/2 bögre bio datolyaszirup
– 4-5 evőkanál Eden kókuszzsír
– 1/2 teáskanál őrölt fahéj
– 1/2 teáskanál
– 1 vanílirúd kikapart magjai

Elkészítés: 

Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót és a napraforgómagot kb. 8 perc alatt. Tegyük robotgépbe, adjuk hozzá a vörösáfonyát és dolgoztassuk a gépet, amíg mindent felaprít.

Öntsük egy tálba a felaprított magokat és vörösáfonyát és adjuk hozzá a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a mandulavajat, a datolya szirupot, a felolvasztott kókuszzsírt és a vaníliát. A nedves hozzávalókat öntsük a szárazhoz, majd egy fakanál segítségével jól keverjük össze úgy, hogy a nedves keverék minden részét befedje a száraznak (ez erős karmunkát igényel majd és jó néhány percet igénybe vesz).

Sütőpapírral béleljünk ki egy kb. 20*20 cm-es négyzet formát, öntsük bele a granola (müzli) keveréket, majd kézzel alaposan nyomkodjuk bele a formába. Ahhoz, hogy szép sima legyen a teteje, használjunk egy kis darab sütőpapírt, erre tegyünk egy poharat és a forma tetején végighaladva egyengessük el a granola tetejét.

Tegyük mélyhűtőbe legalább 2-3 órára fogyasztás előtt. Csak, ha keményre hűlt, akkor szeletelhető szépen (nem morzsálódva)!

 

Vegán banános-diós torta csokoládé öntettel:

Hozzávalók:

Tortához (18-20 cm-es kapcsos formához):
– 3 db érett banán, villával pépesre törve
– 1 bögre dió, durvára aprítva
– 1 bögre tönköly fehérliszt
– 1/2 bögre darált mandula 
– 1/2 bögre hajdinaliszt
– 1/4 bögre mandulatej (rizs-, szója-, zabital is használható)
– 6 evőkanál kókuszolaj (olvasztva)
– 6 evőkanál juharszirup (rizs-, agavé-, datolyaszirup és méz is használható)
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1/2 teáskanál só
– 1 vaníliarúd kikapart magjai

A csokoládékrémhez:
– 50-60 ml juharszirup
– 40 g kókuszzsír
– 20 g karobpor, szitálva
– 1 evőkanál mandulavaj
– csipet só

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180C fokra. A kapcsos formát kenjük ki egy kis kókuszzsírral, és szórjunk bele egy kevés lisztet és rázzuk össze úgy, hogy az oldalára is jusson a lisztből.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: tönkölyliszt, darált mandula, hajdinaliszt, sütőpor, szódabikarbóna, só. Egy másik tálban keverjük össze a pépesre tört banánt a mandulatejjel, a kókuszolajjal, a juharsziruppal és a vaníliával. A nedves hozzávalókat, öntsük a szárazhoz, jól keverjük el, majd adjuk hozzá az aprított diót. Ezt a tésztát öntsük bele az előkészített formába, tegyük a sütőbe és süssük kb. 45-60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e! Hagyjuk a formában kihűlni.
A csokoládékrémhez egy lábasban melegítsük át a juharszirupot, a kókuszolajjal, a mandulavajjal és a karobbal. A tűzhelyről levéve adjuk hozzá a csipet sót. A langyosra hűlt krémet öntsük/kenjük a torta tetejére.

 

 

 

Termékinformáció

Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek! Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan! A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg! Ha bármilyen kérdésük adódna ezzel  kapcsolatban, úgy kérjük vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info@biorganik.hu e-mail címen vagy a +36 1 210 9114  telefonszámon.

Hasonló termékek

Termék címkék: bio, datolya, szirup