Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Lunter tofu füstölt 160g

Ár:
391 Ft (308 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron, kiszállítható

Hűtött termék! Csak hűtött csomagolással kiszállítható!

Füstölt tofu.

Leírás és Paraméterek

Összetevők: víz, szójabab, szilárdító anyag (kalcium-klorid, magnézium-klorid), étkezési só
GMO mentes szójából készült.

Felhasználása: azokhoz az ételekhez, ahol a füstölt íz elengedhetetlen.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 505 kJ / 115 kcal
Zsír: 7,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 1 g
Szénhidrát: 2,3 g
- amelyből cukor: 0,5 g
Fehérje: 11,4 g
Só: 1,2 g

Tárolási hőmérséklet: 2-8 °C.

Származási ország: Szlovákia.

Receptek

Grillezés vegánként

Hozzávalók:

-16 saslik nyárs 
-8 szem nagyobb burgonya
-4 fej lilahagyma
-4 szem nagyobb paradicsom
-25 dkg füstölt tofu, kör alakúra vágva
--
-8 ek. olívaolaj
-3 gerezd fokhagyma
-4 tk. házi grill fűszerkeverék*
-2 tk. citromlé
--
*1-1 arányban kakukkfű, majoranna, bazsalikom, szárított petrezselyem, köménymag, koriander, himalaya só

Elkészítés: 

A nyers zöldségeket megmossuk, a burgonyát meghámozzuk, és mindent karikákra vágunk. A tofuból 2 cm vastagságú szeleteket vágunk, majd ezekből kisebb pogácsaszaggató segítségével köröket. Grillező pálcikákra tetszőleges sorrendben felhúzzuk az alapanyagokat és olívaolajjal megkent tepsibe tesszük. Kikeverjük a grillöntetet: az olívaolajat az összezúzott fokhagymával, citromlével és a házi grill fűszerkeverékkel.  Ezzel kenjük le a zöldségeket, és grill fokozaton (vagy 170 fokon) süssük össze. 


Nyári padlizsános sült:

Hozzávalók:

-1 nagyobb padlizsán
-1 nagyobb paradicsom
-10 dkg tofu (füstölt)
-5 gerezd fokhagyma
-bio levespor és ételízesítő - ízlés szerint
-himalaya fűszersó - ízlés szerint
-4-5 ek.olívaolaj 
-1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A padlizsánt, paradicsomot, fokhagymát, tofut felkockázzuk. Egy tepsit meglocsolunk olajjal, beletesszük a padlizsánt és a paradicsomot, majd megszórjuk a fűszerekkel. 200 fokon 15 perc alatt félkészre sütjük, ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, tofut. Még 10 percig sütjük. A végén megszórjuk felaprított petrezselyem zölddel. Pirítós mellé, vagy rizshez, krumplihoz is tálalhatjuk. 


Vegán tejszínes-brokkolis spagetti:

Hozzávalók:

-1 fej brokkoli
-10 dkg füstölt tofu
-3-4 dl növényi tejszín
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-himalaya só
-ételízesítő mix (sómentes)(vegeta)
-kevés szerecsendió
-1/2 csokor petrezselyem
-2 ek.olívaolaj(napraforgó olaj)
-1/2 kg spagetti tészta

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lefedve félretesszük. A hagymát apróra vágjuk és az olaj + ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Ráhelyezzük a rózsáira szedett brokkolit, fűszerezzük és csupán annyi vízzel felöntjük, hogy megpuhuljanak a brokkolik. Ekkor hozzáadjuk a növényi tejszínt, a felkockázott tofut és még összefőzzük. A legvégén beleforgatjuk a tésztát, és frissen tálaljuk. 


Vegán töltött káposzta:

Hozzávalók:

– 2 csomag (600 g) füstölt tofu vagy szejtán, esetleg füstölt gabonakolbász
– 150 g bio jázmin rizs, megmosva, nyersen
– 1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
– 3-4 gerezd fokhagyma, felaprítva
– savanyú káposzta levelek, nagyobbak félbe vágva
– szálas savanyú káposzta, felaprítva
– 2-3 evőkanál liszt
– 1 evőkanál füstölt paprika
napraforgó olaj
, bors
– Sojade bio szójakészítmény natúr, tálaláshoz

Elkészítés : 

Egy tálban morzsoljuk szét a tofut (szejtánt, gabonakolbászt aprítsuk fel), adjuk hozzá a rizst, a vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A káposzta leveleket és a szálas káposztát ízlés szerint átmoshatjuk (mi nem szoktuk, mert úgy szeretjük, ha minél savanyúbb az étel).

A káposzta leveleket a vastag erektől megtisztítjuk. Veszünk egy káposzta levelet, közepére helyezünk kb. 2 evőkanál tölteléket, majd felhajtjuk/összetekerjük és kis káposzta csomagokat készítünk belőle. A töltött káposztákat lábasba rakjuk, tetejére halmozzuk a szálas káposztát és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Közepes láng felett kb. 25 percig főzzük.

Közben rántást készítünk: egy kevés napraforgó olajon (1-2 evőkanál) megpirítjuk a lisztet, a tűzről levéve hozzáadjuk a füstölt paprikát, vízzel csomómentesre keverjük és ráöntjük a káposztára. Átforraljuk az egészet a rántással együtt kb. 15 perc alatt és már tálalhatjuk is szójakészítmény és ropogós kovászos kenyérrel.

Tipp: a tölteléket készíthetjük barnarizzsel, quinoával vagy akár kölessel is.


Szójaszószos tofu:

Hozzávalók:

-1 fej vöröshagyma
-2 ek. olívaolaj
-2 ek. víz
-30 dkg füstölt tofu
-kb. 1 dl szójaszósz
--
-1 lime/1/2 citrom leve - amennyiben igényeljük.

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben olaj+ víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott tofut. Ráöntjük a szójaszószt,  és alaposan (amíg be nem issza a szójaszószt, ill. fel nem szívja azt) összefőzzük. Fanni önmagában is szereti csemegézni, egy kis kenyérrel, vagy nyers tésztával is remek vacsora lehet, esetleg rizzsel, bulgurral, kölessel is tálalhatjuk.

Termékinformáció

Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek! Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan! A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg! Ha bármilyen kérdésük adódna ezzel  kapcsolatban, úgy kérjük vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info@biorganik.hu e-mail címen vagy a +36 1 210 9114  telefonszámon.

Hasonló termékek

Termék címkék: fustolt, lunter, tofu