Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Naturmind szódabikarbóna 500g

Ár:
284 Ft (224 Ft + ÁFA)
Várható szállítás: 2019. november 22.
Elérhetőség: Raktáron, kiszállítható
Étkezési szódabikarbóna.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Összetevők:100% nátrium-hidrogén-karbonát

Az étkezési szódabikarbóna, vagy más néven nátrium-hidrogén-karbonát rendkívül széles körben használható a háztartásban:
- jól használható süteményekhez, tésztákhoz sütőpor helyett,
- vÍzben oldva, belsőleg fogyasztva erősen lúgosító hatású, nagyszerű segítő gyomorégés esetén,
- használhatjuk kávé-, tea- és zsírfoltok eltávolítására,
- a vízzel együtt készített pasztát felhasználhatjuk tisztításra (pl. sütők, fugák, fényes felületek),
- citromlével természetes fogkrém készíthető belőle, fertőtlenítő hatását kihasználva takarításhoz és áztatáshoz használhatjuk,
- csinálhatunk vele lábfürdőt, sokat segíthet meghűléses betegségeknél,
- izzadásgátló, dezodorokat készíthetünk belőle.

YOUTUBE VIDEÓK

Receptek

Vegán banános-diós torta csokoládé öntettel:

Hozzávalók:

Tortához (18-20 cm-es kapcsos formához):
– 3 db érett banán, villával pépesre törve
– 1 bögre dió, durvára aprítva
– 1 bögre tönköly fehérliszt
– 1/2 bögre darált mandula 
– 1/2 bögre hajdinaliszt
– 1/4 bögre mandulatej (rizs-, szója-, zabital is használható)
– 6 evőkanál kókuszolaj (olvasztva)
– 6 evőkanál juharszirup (rizs-, agavé-, datolyaszirup és méz is használható)
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1/2 teáskanál só
– 1 vaníliarúd kikapart magjai

A csokoládékrémhez:
– 50-60 ml juharszirup
– 40 g kókuszzsír
– 20 g karobpor, szitálva
– 1 evőkanál mandulavaj
– csipet só

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180C fokra. A kapcsos formát kenjük ki egy kis kókuszzsírral, és szórjunk bele egy kevés lisztet és rázzuk össze úgy, hogy az oldalára is jusson a lisztből.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: tönkölyliszt, darált mandula, hajdinaliszt, sütőpor, szódabikarbóna, só. Egy másik tálban keverjük össze a pépesre tört banánt a mandulatejjel, a kókuszolajjal, a juharsziruppal és a vaníliával. A nedves hozzávalókat, öntsük a szárazhoz, jól keverjük el, majd adjuk hozzá az aprított diót. Ezt a tésztát öntsük bele az előkészített formába, tegyük a sütőbe és süssük kb. 45-60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e! Hagyjuk a formában kihűlni.
A csokoládékrémhez egy lábasban melegítsük át a juharszirupot, a kókuszolajjal, a mandulavajjal és a karobbal. A tűzhelyről levéve adjuk hozzá a csipet sót. A langyosra hűlt krémet öntsük/kenjük a torta tetejére.

Oroszkrém torta:

Hozzávalók:

piskótához:
-30 dkg teljes kiőrlésű liszt
-20 dkg fehér liszt
-15 dkg gyümölcscukor
-1 ek. szódabikarbóna
-5 dl víz
-0,9 dl olaj

krémhez:
-3 dl növényi tej
-4 dkg kukoricakeményítő
vagy 1 vaníliás pudingpor

-3 ek. gyümölcscukor
 -1 csipet kurkuma (elhagyható)
 -1 teáskanál Bourbon-vanília
 -3-4 dl habbá verhető növényi tejszín
 -3 dkg áztatott mazsola
 -10 dkg kandírozott gyümölcs
 -10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit könnyű tésztává keverjük és kikent, lisztezett kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 35-45 percig sütjük. A krémhez néhány evőkanál hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt. A többi tejet a gyümölcscukorral, vaníliával, kurkumával együtt  felmelegítjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és sűrű krémet főzünk, amit jól kihűtünk. A tejszínt kemény  habbá verjük, kb. 1,5 dl-t félreteszünk belőle a díszítéshez. A kihűlt krémet elkeverjük a tejszínhabbal, a  mazsolával és a kandírozott citrushéjjal. A piskótarétegeket és a torta külsejét megkenjük a krémmel. A mandulát szárazon megpirítjuk és az oldalára nyomkodjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük (sőt javasolt már előző nap elkészíteni). A maradék tejszínhabot nyomózsákba tesszük (esetleg használhatunk flakonos tejmentes tejszínhabot is) és kidíszítjük a tortát.


 Vegán, gluténmentes banános-mandulás keksz:

Hozzávalók:

-10 dkg hajdinaliszt 
-10 dkg szezámliszt 
-2 kk. szódabikarbóna
-8 dkg eritritol 
-10 dkg darált mandula
-10 dkg darált dió
-4 db banán
-1 dl rizs habkrém, felverve 
-mazsola, aszalt vörösáfonya, manduladarabok  - opcionális, ízlés szerint

Elkészítés: 

A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, az eritritolt, a ledarált mandulát és diót /napraforgómagot, egy másik tálban a banánt összetörjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd a felvert rizs habot. Mindezt a száraz hozzávalókhoz keverjük. Beleforgatjuk a mazsolát, manduladarabokat, vagy opcionális ízesítőket (pl. gyömbért).   Sütőpapíros tepsibe tesszük (egy kanál segítségével) és 15 perc alatt 200 fokon megsütjük.  

Hasonló termékek

Raktáron, kiszállítható
554 Ft
Raktáron, kiszállítható
669 Ft
Raktáron, kiszállítható
1.029 Ft
Raktáron, kiszállítható
1.167 Ft
Raktáron, kiszállítható
1.557 Ft
Raktáron, kiszállítható
1.716 Ft
Raktáron, kiszállítható
1.835 Ft
Raktáron, kiszállítható
2.391 Ft
Raktáron, kiszállítható
2.515 Ft
Raktáron, kiszállítható
7.603 Ft
Termék címkék: naturmind, szodabikarbona