Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Vaníliás-mazsolás csiga

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg teljes őrlésű liszt
  • 3 dl növényi tej 
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3-4 ek. eritritol
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl növényi tej 
  • sok-sok mazsola (ízlés szerint)
  • vaníliapor, vagy vaníliás cukor

 

Elkészítés:

Az élesztőt cukros növényi tejben felfuttatjuk, majd a lisztekkel és olajjal együtt tésztát dagasztunk belőle, és 1 órát pihentetjük. Ez alatt megfőzzük a pudingot (meg az ebédet, ill. még elugrunk a játszóra is :-). A pudinghoz felforraljuk a tejet, kb. 0,5 dl tej kivételével, ebbe a pudingot keverjük be, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Készre főzzük. lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot, teleszórjuk mazsolával, és henger alakúra feltekerjük. Szeleteket vágunk, melyeket lisztezett tepsibe teszünk. a tetejüket kevés növényi tejjel bekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

 

© Nagy Zita