Vaníliás-mazsolás csiga
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg teljes őrlésű liszt
- 3 dl növényi tej
- 1,5 dl olívaolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 3-4 ek. eritritol
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl növényi tej
- sok-sok mazsola (ízlés szerint)
- vaníliapor, vagy vaníliás cukor
Elkészítés:
Az élesztőt cukros növényi tejben felfuttatjuk, majd a lisztekkel és olajjal együtt tésztát dagasztunk belőle, és 1 órát pihentetjük. Ez alatt megfőzzük a pudingot (meg az ebédet, ill. még elugrunk a játszóra is :-). A pudinghoz felforraljuk a tejet, kb. 0,5 dl tej kivételével, ebbe a pudingot keverjük be, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Készre főzzük. lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot, teleszórjuk mazsolával, és henger alakúra feltekerjük. Szeleteket vágunk, melyeket lisztezett tepsibe teszünk. a tetejüket kevés növényi tejjel bekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
© Nagy Zita
Kapcsolódó termékek
Raktáron, kiszállítható
1.160 Ft