Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Vegán gofri eperrel és citromos-kesudiós mártogatóssal

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabliszt  + 30 dkg finomliszt  + 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 tk. foszfátmentes sütőpor
  • 6-7 dl víz
  • 8 ek. olívaolaj
  • 3 közepes alma, lereszelve
  • 1 citrom héja
  • 2 tk. vaníliás cukor/vanília
  • 30 dkg eper
  • kb. 4-5 ek. eritritol
  • 1/2 citrom leve
  • 1 bio citrom héja
  • 10 dkg kesudió
  • 10 dkg natúr tofu
  • 5-10 dkg eritritol
  • 1 citrom leve

 

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a vaníliás cukrot (vaníliaport) és a foszfátmentes sütőport. Megmosást követően hámozzuk meg az almákat, majd egy másik tálban reszeljük le őket. A citromhéjat is reszeljük hozzá. Ezt adjuk hozzá ezt a lisztes-sütőporos-vaníliás keverékhez. Majd mindehhez fokozatosan adagolva keverjük a vizet és az olajat. Keverjük ki csomómentesen, ha kell, használjunk botmixert.  Süssük meg gofrisütőben. Az epret egy edényben a citromlével és eritritollal ízesítve pároljuk meg. A kesudiót előző este áztassuk be, majd tegyük kelyhes mixerbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot és készítsünk mártogatóst. 

 

© Nagy Zita