Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

SEKOWA foszfátmentes sütőpor 18g

Ár:
274 Ft (216 Ft + ÁFA)
Várható szállítás: 2021. október 27.
Elérhetőség: Raktáron, kiszállítható
Foszfátmentes sütőpor.
Gyártó: Sekowa

Leírás és Paraméterek

Összetevők: savanyúságszabályozó Glucono-Delta-Lacton (szőlőcukorból), térfogatnövelő szer: szódabikarbóna, kukoricaliszt.

A sütőpor semleges ízű, erős duzzasztó hatású, ezért alkalmas teljes őrlésű pékáruk készítéséhez.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 250 kJ / 59 kcal
Zsír: 0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 12,4 g
- amelyből cukor: 0,1 g
Fehérje: 1,3 g
Só: 18,5 g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Németország.

Gluténmentes Gluténmentes

Receptek

Cukormentes almás-birsalmás pite-torta:

Hozzávalók:

-30 dkg finomliszt
-20 dkg teljes kiőrlésű liszt
-1/2 csomag foszfátmentes sütőpor
-1 dl olvasztott kókuszzsír 
-10 dkg eritrit
-kb. 1-2 dl víz
--
-1 kg alma
-1/2 kg birsalma
-10 dkg eritrit
-1 bio citrom héja
-1 vaníliás cukor vagy 2 tk. vaníliapor
-1 ek. morzsa

Elkészítés:

A liszteket és az eritritet összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport. Kimérjük a kókuszzsírt és beleöntjük. Majd annyi vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk. Félretesszük, kissé pihenni, eközben elkészítjük  a tölteléket: az almákat meghámozzuk és megpároljuk. Egy olajozott, lisztezett pite formájú tepsibe belesimítjuk a tészta felét, erre 1 ek. morzsát szórunk rá és erre rákenjük az almás tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Vízzel hígított lekvárral kenjük meg, ez szép színt ad neki (tojássárga helyett), és még csillogó lesz. Megszórjuk eritrittel. Közepes lángon, kb. 30 perc alatt kisütjük.


Mirinda szelet:

Hozzávalók:

Piskótához:

-25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
-10 dkg fruktóz
-fél csomag foszfátmentes sütőpor
-6 ek. olaj
-2,5 dl növényi ital+ fél ek. karobpor
-csipet 

töltelékhez:

-15 dkg köles
-6 dl kókusztejszín
-1 ek. tönkölydara
-1 csomag bourbon vaníliás cukor
-10  dkg fruktóz
-1 evőkanál növényi margarin turmixoláshoz

narancs zselé:

-fél vaníliás pudingpor
-2,5 dl 100%-os narancslé
-kis fruktóz 

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit összekeverem és kisütöm. Kb. 30 perc alatt megsül, de érdemes tűpróbának kitenni.  A tölteléknél a kölest a kókusztejszínnel és a többi hozzávalóval kivéve margarin összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett közepes lángon, majd kis lángon készre főzzük. Ha elkészült fedő alatt pihenni hagyjuk kihűlni. Addig a narancszseléhez a pudingport a narancslét, fruktózt összefőzzük. Ha megsült a tészta és kihűlt, akkor a tölteléket összeturmixoljuk egy kevés margarinnal és a tészta tetejére kenjük. Ha a narancszselé langyosra hűlt, akkor rásimítjuk a töltelék tetejére. Érdemes várni egy kis időt, hogy kihűljön és megdermedjen a teteje, de utána szeletelhető. 


Sütőtökös pite: 

Hozzávalók:

Tésztához:
-30 dkg finomliszt
-5 dkg durumliszt
-2 tk. foszfátmentes sütőpor
-20 dkg növényi margarin
-10 dkg nyírfacukor

A töltelékhez:

-kb. 0,5 kg sütőtök
-5 dkg nyírfacukor
-1 dl növényi tejszín - folyékonyan, benne 2  ek. keményítő
-2 dl növényi tejszín, felverve
-1 tk. kardamom
-1 tk. gyömbér
-1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

A sütőtököt négy fele vágjuk, a magházát kivesszük és sütőben megsütjük. Amikor megsült, egy nagy tálba kaparjuk a belsejét, és összekeverjük a folyékony növényi tejszínnel, melybe előzetesen belekeverjük a keményítőt, a felvert növényi tejszínnel, a nyírfacukorral, fűszerekkel.  A tésztához az alapanyagokból tésztát gyúrunk, melyet lisztezett felületen kinyújtunk. Kiolajozott, lisztezett formába tesszük és 180 fokon 10 percig sütjük. Ekkor rákenjük a sütőtökös krémet és még 30 percig sütjük. 


Mandulás koszorú:

Hozzávalók:

-0,5 l növényi mandulás tej 
-20 dkg nyírfacukor
-1 citrom leve
-0,5 kg liszt (teljes őrlésű, durum és finomliszt keverve)
-2 cs. foszfátmentes sütőpor
-12 ek. olaj 
-1 kk. kurkuma (elhagyható) 
-10 dkg darált mandula 

Elkészítés:

Előbb a száraz, majd a nedves hozzávalókat összekeverjük, majd formába öntve megszórjuk rusztikusra vágott mandulával és 180 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük.  Mi karobos-mézes tahinivel megkenve ettük. 


Pizzamuffin:

Hozzávalók 12 db-hoz:

-20 dkg finomliszt
-20 dkg teljes őrlésű liszt
-1 dl víz
-4 ek. olívaolaj
-1 kk. foszfátmentes sütőpor
-1 tk.
-3-4 tk. oregano
--
-2 dl paradicsompüré
-oregano, fokhagymapor, só - ízlés szerint
--
-20 dkg növényi, olvadós 
-3 paradicsom

Elkészítés:

A liszteket elkeverjük a sütőporral, oregano-val, sóval majd vízzel és az olajjal tésztává gyúrjuk. 12 részre vesszük és kör alakúra nyújtjuk. A szósz hozzávalóit összekeverjük, a sajtot felkockázzuk. Minden kör közepére teszünk a szószból 1 evőkanálnyit és 1 db sajtkockát. Összecsomagoljuk és  olajozott, lisztezett formába tesszük. Tetejére paradicsomot téve 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.  


Vegán mogyorós banános palacsinta

Hozzávalók 10-12 db-hoz:
– 2 banán, villával pépesre törve
– 50 g törökmogyoró, száraz serpenyőben megpirítva, majd ledarálva
– 100 g tönköly fehérliszt
– 200 ml rizs- vagy mandula- vagy zabtej
– 1 evőkanál foszfátmentes sütőpor
– 1 vaníliarúd kikapart magjai
– csipet
– kókuszzsír,sütéshez

Elkészítése:

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: mogyoró, liszt, sütőpor, só. Egy másikban pedig a nedves hozzávalókat: pépesre tört banánok, rizstej, vanília. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát kapunk. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen.
Tegyünk egy kevés kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig.
Lehet juharszirupot, mézet locsolni a tetejére, de a banánok elég édessé teszik.

 

Termékinformáció

Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek! Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan! A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg! Ha bármilyen kérdésük adódna ezzel  kapcsolatban, úgy kérjük vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info@biorganik.hu e-mail címen vagy a +36 1 210 9114  telefonszámon.
Termék címkék: sekowa, sutopor