Sojade BIO szójakészítmény natúr 5 kg GASZTRO
Várható szállítás: | 2021. március 09. |
Elérhetőség: | Raktáron, csak helyben átvehető |
|
|
Gyártó: | Sojade |
Leírás és Paraméterek
Összetevők: szójaital* (víz, hántolt szójabab*), bifidus és acidophilus baktérium kultúrák*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Rendelési információ: rendeléstől számított kb. 2 héten belül érhető el. Telephelyi átvétel, futárszolgálattal nem szállítatható.
Felhasználása: Tejföl, joghurt helyettesítésére.
Jó tudni:
- hozzáadott cukor és só mentes
- fogyaszthatják tejérzékenyek, vegetáriánusok és vegánok is
- koleszterinmentes
- tejcukormentes
- telített zsírsavakban szegény
- növényi fehérjében gazdag
- több, mint 100m mélységből feltörő természetes forrásvizet használnak a gyártáshoz
- nem génkezelt alapanyagokból készült - NON GMO
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 190 kJ / 46 kcal |
Zsír: | 2,9 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,4 g |
Szénhidrát: | 0 g |
- amelyből cukor: | 0 g |
Fehérje: | 4,8 g |
Só: | 0,01 g |
Tárolási hőmérséklet: 2-8°C.
Származási ország: Franciaország.
Bio és Gluténmentes | Bio és Gluténmentes |
YOUTUBE VIDEÓK
Receptek
Vegán pirított tempeh, brokkoli és lencse saláta
Hozzávalók 3-4 főre:
– 250 g tempeh, vékony csíkokra szeletelve
– 500 g brokkoli, rózsáira szedve
– 1 és 1/2 csésze barna lencse
– 1 db citrom reszelt héja és egy kevés leve (kb. 2 evőkanál)
– 2 db babérlevél
– 4 evőkanál olívaolaj
– 4 evőkanál szójaszósz
– kevés szójakészítmény natúr
– só
Elkészítés:
Előző este beáztatni a lencsét, hogy rövidebb ideig kelljen főzni. Tegyük a lencsét egy lábasba, öntsük fel vízzel, sózzuk, adjuk hozzá a babérlevelet. Ha megfőtt, távolítsuk el a babérleveleket, szűrjük le, locsoljuk rá a citromlevet és tegyük félre, tartsuk melegen.
Egy kis tálkában keverjük össze a szójakészítményt ízlés szerint sóval. Egy lapos tálban keverjük össze az olívaolajat a szójaszósszal, tegyük bele a csíkokra vágott tempeh-t és hagyjuk marinálódni legalább 5 percig.
Egy serpenyőt hevítsünk fel közepes láng felett, tegyük bele a tempeh-t és pirítsuk meg mindkét oldalukon (nagyobb felületeken). Vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre. Tegyük a megmaradt olívaolajos szójaszószos keveréket a serpenyőbe, adjuk hozzá a brokkolit és egy csipet sót. Öntsünk hozzá egy kevés vizet (kb. 100 ml), tegyünk rá fedőt és kb. 8 perc alatt főzzük éppen puhára (de maradjon még ropogós).
Tálalás: szedjük a tányérra a meleg lencsét, tegyünk rá pirított tempeh-t, brokkolit és szórjuk meg reszelt citromhéjjal, majd kanalazzunk rá egy kevés szójakészítményt.
Vegán töltött káposzta:
Hozzávalók:
– 2 csomag (600 g) füstölt tofu vagy szejtán, esetleg füstölt gabonakolbász
– 150 g bio jázmin rizs, megmosva, nyersen
– 1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
– 3-4 gerezd fokhagyma, felaprítva
– savanyú káposzta levelek, nagyobbak félbe vágva
– szálas savanyú káposzta, felaprítva
– 2-3 evőkanál liszt
– 1 evőkanál füstölt paprika
– napraforgó olaj
– só, bors
– Sojade bio szójakészítmény natúr, tálaláshoz
Elkészítés :
Egy tálban morzsoljuk szét a tofut (szejtánt, gabonakolbászt aprítsuk fel), adjuk hozzá a rizst, a vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A káposzta leveleket és a szálas káposztát ízlés szerint átmoshatjuk (mi nem szoktuk, mert úgy szeretjük, ha minél savanyúbb az étel).
A káposzta leveleket a vastag erektől megtisztítjuk. Veszünk egy káposzta levelet, közepére helyezünk kb. 2 evőkanál tölteléket, majd felhajtjuk/összetekerjük és kis káposzta csomagokat készítünk belőle. A töltött káposztákat lábasba rakjuk, tetejére halmozzuk a szálas káposztát és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Közepes láng felett kb. 25 percig főzzük.
Közben rántást készítünk: egy kevés napraforgó olajon (1-2 evőkanál) megpirítjuk a lisztet, a tűzről levéve hozzáadjuk a füstölt paprikát, vízzel csomómentesre keverjük és ráöntjük a káposztára. Átforraljuk az egészet a rántással együtt kb. 15 perc alatt és már tálalhatjuk is szójakészítmény és ropogós kovászos kenyérrel.
Tipp: a tölteléket készíthetjük barnarizzsel, quinoával vagy akár kölessel is.
Lilakáposzta saláta pirított magokkal és tahinis joghurt öntettel:
Hozzávalók:
– egy közepes fej lilakáposzta fele, vékony csíkokra vágva
– 3 szál sárgarépa, meghámozva, vékony csíkokra vágva
– 2 evőkanál tökmag
– 2 evőkanál bio napraforgómag
– 2 evőkanál bio hántolatlan szezámmag
– 6 evőkanál Sojade szójakészítmény, natúr
– 3 evőkanál frissen facsart citromlé
– 3 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
– só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy száraz serpenyőben 3-4 perc alatt pirítsuk meg a magokat. Egy tálban keverjük össze a lilakáposztát a sárgarépával. Szórjuk meg a pirított magokkal. Egy kis tálkában keverjük össze a joghurtot a tahinivel és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Kanalazzunk az öntetből a salátára.
Pizzás rúd:
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt (fele teljes őrlésű, fele finomliszt)
0,75 dl olívaolaj
2,5 dkg élesztő
kb. 12-2,5 dl víz
1 ek. gyümölcsukor
3 tk. himalaya só
Hozzávalók a krémhez:
1 tubus paradicsomkrém
3 gerezd fokhagyma
fűszersó, bazsalikom - ízlés szerint
Hozzávalók a sajthoz:
50 dkg Violife növényi sajt
kb. 3 ek. víz
2 ek. sörélesztőpehely
1 ek. burgonyakeményítő
1 ek. növényi dresszing
Elkészítés:
A tésztához a liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat és a cukros vízben felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd langyos helyen 30 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a feltétet is: összekeverjük a paradicsomszószt az átnyomott fokhagymával, a fűszerekkel. A sajtot lereszeljük, majd kelyhes turmixba téve hozzáadjuk a vizet, a sörélesztőpelyhet és összeturmixoljuk.
A tésztát kinyújtjuk (kb. félujjnyi vastagságúra, rákenjük a paradicsomos szószt, majd a a "sajtot" rákenjük és tetszőleges csíkokra vágjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 20 - 25 perc alatt kisütjük.